Vesti

Najbolji hotelski restoran visoke kategorije u Hrvatskoj

Ovogodišnja nagrada Dobri restorani, koja se dodeljuje restoranima u Hrvatskoj, u kategoriji Hotelski restorani visoke kategorije, pripala je restoranu Zinfandel’s hotela Esplanade u Zagrebu. Projekat Dobri restorani započet je pre osam godina, a pokrenuli su ga Jutarnji list i Vinart kako bi na godišnjem nivou ocenili najbolje restorane i motivisali da što više aktera na gastro sceni ove države pokaže što bolju uslugu.

Read more

Otvara se najveći kongresni centar u Nemačkoj

Na ovogodišnjem IMEX-u u Frankfurtu, Kongresni biro Hamburga najavio je otvaranje najvećeg Kongresnog centra u Nemačkoj, CCH, za 2020. godinu. Njegova ukupna veličina biće 36.000 m2, imaće 12.000 m2 izložbenog prostora i 12.000 mesta u do 50 dvorana. U okviru kongresnog centra biće moguće organizovati nekoliko događaja u isto vreme, a veliki ulazni prostor, svojom visinom doseže visinu glavne zgrade i osigurava dodatni višenamenski prostor za organizaciju događaja.

Read more

Prezident dobitnik Jedinstvenog šampionskog pehara!

U konkurenciji velikog broja najistaknutijih kompanija iz preko 30 zemalja, prepoznat je vrhunski kvalitet nacionalnog lanca hotela Prezident. Na dodeli nagrada Međunarodnog novosadskog sajma turizma, pored velikog broja povelja i medalja, uručen je i Jedinstveni šampionski pehar Prezident kompaniji. Time je stavljena kruna na više od dve decenije uspešnog poslovanja. Prezident hoteli su još jednom potvrdili svoj status kao najbolji nacionalni lanac hotela u regionu i pored šampionskog pehara osvojili su i 17 velikih zlatnih medalja. Svaki od hotela iz lanca je pojedinačno odlikovan sa više zlatnih medalja za kvalitet i time su opravdali apsolutnu dominaciju na tržištu. Čestitamo im od srca i želimo da im ovo laskavo priznanje bude podstrek za buduće uspehe i da na taj način zadrže dugogodišnju lidersku poziciju u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva.

Read more

Garaža sa helidromom na Kopaoniku

Kopanik će pre početka ovogodišnje ski sezone dobiti najavljivan parking sa helidromom. Kako stoji u projektu, nadzemna garaža je planirano da bude izgrađena na četiri nivoa, sa 309 mesta za parking. Helidrom će takođe biti na zemlji, tzv. Surface Level Heliport, prema ICAO klasifikaciji. Biće namenjen javnoj upotrebi, kao i za operacije poletanja i sletanja u VFR uslovima, danju i noću.

Read more

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade dobitnik nagrade ,,Luksuzno arhitektonsko zdanje”

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade je ponosni dobitnik i ovogodišnjih nagrada “World Luxury Hotel Awards 2019” u regionaloj kategoriji ‘’Luksuzno arhitektonsko zdanje’’ – Istočna Evropa (Luxury Architecture Design Hotel; Regional Winner: Eastern Europe). Godišnje nagrade “World Luxury Hotel Awards” predstavljaju oznaku za izvanredan kvalitet, a hotelu Radisson Collection, Old Mill Belgrade je dodeljena zahvaljujući rezultatima online glasanja gostiju. Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade pored nagrade “World Luxury Hotel Awards 2019″ – u regionaloj kategoriji ‘’Luksuzno arhitektonsko zdanje’’ – Istočna Evropa:  poseduje niz prestižnih međunarodnih i lokalnih nagrada: 9. World Luxury Hotel Awards 2017 – u dve kategorije Luksuzni gradski hotel i Luksuzno arhitektonsko zdanje; World Travel Awards za vodeći hotel u Srbiji 2018, 2017 i 2016. Godine; Luxury Travel Guide Awards 2018 – Luksuzni biznis hotel godine; Luxury Travel Guide Awards 2016 – Hotel godine 11. International Hospitality Awards – Najbolji biznis hotel 4*; 10. Singidunum pobednik – Ocena kvaliteta turističke ponude grada Beograda od strane Univerziteta Singidunum, Ekonomskog sekretarijata, TOS-a, Privredne komore Srbije,  HORES-a i YUTA;  dve nagrade na 8. Međunarodnim nagradama za dizajn – prva nagrada za dizajn enterijera u kategoriji “Renoviranje” i druga nagrada u kategoriji “Commercial”! Hotel je ušao i u finale 11. dodele nagrada za hotelski dizajn (11th Hospitality Design Awards) u kategoriji “Hotel Midscale”, pored 560 projekata koji su konkurisali iz zemalja širom sveta. 13th Modern Decoration Award International Media Award 2015, Conventa Trade Show Award, (Ljubljana, Slovenia) – 3. mesto u kategoriji biznis hotela.

Read more

Više putnika na niškom aerodromu

Otvaranje novih avio-linija kompanije Air Serbia-e na niškom aerodromu Konstantin Veliki rezultiralo je porastom broja putnika, koji je bio u opadanju još od kraja prošle godine. U avgustu ove godine, skoro 20.000 ljudi više poletelo je ili sletelo sa ovog aerodroma u poređenju sa istim mesecom 2018. Linije koje su uvedene ka Crnoj Gori, Austriji, Nemačkoj, Mađaraskoj, Italiji, Sloveniji i Švedskoj donele su veći prihod, kao i statistički porast od 6% za prvih osam meseci.

Read more

MK Group ponovo dovodi najbolje jedriličare u Portorož

Hotel Kempinski Palace Portorož i kompanija MK Group  sa projektom Go to Barcolana i ove godine su partneri najveće svetske regate “Barkolana“, koja okuplja najbolje jedriličare sveta. Ovim potezom, MK Group pokazuje da je strateški partner razvoja turizma u celom regionu. Više od 60 jedrilica iz čitave Evrope i preko 500 učesnika okupilo se ispred hotela Kempinski Palace Portorož kako bi učestvovali na regati Go to Barcolana, a pobednicima ovog takmičenja dodeljene su vredne nagrade. Kai Behrens, generalni direktor Hotela Kempinski Palace Portorož, izjavio je da je “Barcolana 51” jedna od najprestižnijih regata u svetu kada je reč o jedrenju i dodao da je ponosan što je Hotel Kempinski Palace Portorož drugu godinu zaredom deo ove prestižne manifestacije: “Jedriličarska regata Go to Barcolana by Kempinski and MK Group zaslužuje maksimalnu podršku jer doprinosi, ne samo promociji slovenačkog jedrenja i sporta, već i većoj posećenosti samog Portoroža, boljem imidžu ove destinacije, a simim tim i razvoju turizma Slovenije ”. Start „Go to Barcolana“ bio je ispred hotela Kempinski Palace Portorož, a zvaničan promoter regate je bio Vasilij Žbogar, jedan od najuspešnijih svetskih jedriličara, dobitnik većeg broja olimpijskih medalja. “MK Group, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, aktivno doprinosi razvoju slovenačkog turizma čineći Portorož jednim od najprestižnijih turističkih letovališta u ovom delu Jadrana”, izjavila je Jelena Baronik ispred MK Group i dodala da je strateško opredeljenje ove kompanije podrška lokalnim zajednicama i događajima kako bi destinacije u okviru kojih posluju hoteli grupacije, postale prepoznatljivije i turistički atraktivnije. Upravo je to jedan od razloga što su MK Group i hotel Kempinski Palace Portorož i ove godine doveli jedriličarsku regatu Go to Barcolana u Portorož.“ Pored toga g-đa Baronik je potvrdila i startešku opredeljenost MK Group kada je u pitanju aerodrom Portorož : „Aerodrom je jedan od nosilaca razvoja, pre svega Portoroža kao turističke destinacije, ali i turizma na slovenačkoj i celokupnoj istarskoj obali. Imajući to u vidu planirano je proširenje piste, koje je neophodno za uspostavljanje novih avio-veza, odnosno još bolju povezanost ove destinacije. Proces je u toku, a MK Group sa svim vlasnicima aerodroma Portorož se nadaju pozitivnom odgovoru nadležnih institucija”, istakla je g-đa Baronik. Koliko je važna podrška MK Group, lokalnoj zajednici i samom Portorožu, objasnio je Igor Novel, direktor turističke organizacije Portorož: „Hotel Kempinski Palace Portrož, u vlasništvu MK Group, član je turističke organizacije Portroža i aktivno sarađuje u razvojnim projektima destinacije. Podržavamo odluku MK Group da bude sponzor jedriličarske regate „Go to Barcolana“ jer je podrška jedriličarskom turizmu, kao delu razvoja sportskog i luksuznog turizma, jedna od glavnih tačaka naše strategije razvoja“, rekao je Novel.

Read more

Priznanje za hotel Sheraton Novi Sad

Hotel Sheraton Novi Sad, koji posluje u okviru MK group, dobitnik je ovogodišnje nagrade „Srebrni šampionski pehar Novosadskog sajma”, koja se dodeljuje u okviru 52. Međunarodnog Sajma Turizma u Novom Sadu. Pored ove ugledne nagrade, hotel Sheraton Novi Sad je dobio i deset zlatnih medalja iz različitih kategorija, od vizuelnog izgleda objekta, preko izuzetnog kvaliteta usluga Spa centra i kongresnog prostora, do vrhunskog kvaliteta usluge u restoranu „Peppermint”. Na svečanosti „Veče šampiona”, u Master Centru Novosadskog sajma, nagradu je primio  direktor hotela Novak Bojanić. “Veoma smo ponosni što smo dobili ovo prestižno priznanje u našem gradu, koje predstavlje veliku satisfakciju za veliku trud koji smo uradili da bi podigli kapacitete našeg hotela i učinili ga prepoznatljivim na turističkoj mapi Novog Sada i čitavog regiona”, naveo je Bojanić. Hotel Sheraton Novi Sad dobio je u maju 2019. godine i „Kapiju uspeha“, priznanje Privredne komore Vojvodine za kvalitet ugostiteljskih i turističkih usluga. Hotel Sheraton u Novom Sadu investicija je MK Group vredna 12 miliona evra i deo je strategije širenja hotelskog biznisa ove kompanije na najatraktivnijim lokacijama u regionu.

Read more

Novi generalni direktor hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade sa velikim zadovoljstvom objavljuje imenovanje Michaela Caspara na poziciju novog generalnog direktora poslovanja od 01. oktobra 2019 godine. Michael Caspar je poreklom iz Nemačke i na čelu beogradskog hotela zameniće Gabrielu Ditetovu. Kroz dugi tok karijere u hotelskoj industriji i pre preuzimanja pozicije u Beogradu radio na vodećim pozicijama u brojnim hotelima širom sveta: Generalni direktor – Radisson Blu Resort Split (Hrvatska), generalni direktor – InterContinental Resort Berchtesgaden (Nemačka), generalni direktor – One & Only Resort Maldives, generalni direktor – Maritim Hotel Frankfurt (Nemačka), generalni direktor – Seehotel Überfahrt (Rottach Egern, Nemačka), generalni direktor – Schlosshotel Buehlerhoehe Resort Baden Baden (Nemačka), generalni direktor – NH Hotels Duesseldorf and Frankfurt (Nemačka). EAM – Arabella Sheraton Grand Hotel Frankfurt (Nemačka), generalni direktor – Golf Resort Schloss Luedersburg (Nemačka), direktor hotelskih operacija – RIO All -Suite Hotel & Casino Las Vegas, Nevada (SAD). Michael Caspar će na novoj poziciji biti odgovoran za operaciju hotela sa fokusom na rast, razvoj i primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i budućnost kompanije u Beogradu.

Read more

Hotel Mona Plaza, Beograd, Srbija

Kategorisan sa četiri zvezdice, hotel Mona Plaza u svom sastavu ima 170 prostranih soba i apartmana, kafe bar, restoran, velnes i fitnes centar, kao i podzemnu garažu. Na mestu gde se hotel nalazi, na donjem Dorćolu, istorijskom jezgru starog grada, je 1902. godine otvorena prva beogradska fabrika čokolade Kosta Šonda. Sa konferencijsko-izložbenim prostorom koji se prostire na preko 2000 m², Mona Plaza je najveći i najmoderniji kongresni centar u starom delu Beograda.

Read more